![](/themes/vital_theme/images/ferdevonal_zold.gif)
Nagyon sokszor mutattuk már be ezt az anyagot, tulajdonságait, fontosságát és a szervezetre gyakorolt legismertebb hatásait. Most egy újdonság kapcsán került megint előtérbe, és ez pedig az értelmi képességek fejlődése, pontosabban az IQ szint.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ha komolyan veszed a tartós fogyást,
és a későbbiekben is egészségesen szeretnél főzni:
Légkeveréses Halogén Főzőkészülék
- Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetsz benne
- Füst- és szagmentes
- Mikró helyett is jó, mindent tud, amit egy mikrohullámú sütő, sőt tehetsz bele alufóliát, vagy akár tepsit is
- Megőrzi az ételek vitamintartalmát a kíméletes halogén főzési eljárásnak köszönhetően.
- Megtapasztalhatod az ételek valódi ízét, a zárt rendszerben sosem érzett ízek jönnek elő..
2020. December 15.-ig FÉLÁRON tudsz hozzájutni!
MEGNÉZEM A LÉGKEVERÉSES HALOGÉN FŐZŐKÉSZÜLÉKET >>
------------------------------------------------------------------------------------------------
A Seattle-i Gyermekkutató Intézet Gyermekegészségügyi, Viselkedési és Fejlesztési Tanszékének kutatója, a tanulmány vezetője, Melissa Melough a vizsgálatai során azt találta, hogy összefüggés van a gyermek IQ szintje, illetve a terhesség alatt a nők D-vitamin ellátottsága között. A tanulmányban részt vevő nők közt sok kismama volt nagyobb kockázatnak kitéve a D-vitamin hiányának szempontjából.
Megnézem a Légkeveréses Halogén Főzőkészüléket FÉLÁRON>>
A tanulmány kitér arra is, hogy jelenleg az emberek többsége D-vitamin hiánnyal küzd, ami az életmódnak köszönhető. Hiszen sokkal kevesebbet vagyunk a napon, ennek megfelelően, amikor mégis kimegyünk, a leégés ellen hosszabb ruházattal védekezünk, és ezek mind gátolják a test D-vitamin képzésének folyamatait, hiszen azokhoz közvetlen napsugárzás szükséges.
Az IQ hányados mellett sajnos igen sok más területen is erősen romboló hatást vált ki a D-vitamin hiánya, így a tanulmány is, valamint a szakemberek is felhívják a figyelmet arra, hogy fontos az anyag pótlása, aminek egyik legkönnyebb formája a táplálékkiegészítők szedése, terhesség esetén a várandósvitamin.
Nem véletlen, hogy a dobozokon kötelezően szerepeltetni kell, milyen típusú D-vitaminnal is állunk szemben. A D2 hasznosulása a D3-hoz képest jóval alacsonyabb, mivel előbbi még átalakításra szorul ahhoz, hogy a test érdemben tudjon vele foglalkozni.
Ennek kapcsán meg kell jegyezni, hogy a várandósvitaminokban is figyelni kell arra, hogy a termék D3-vitamint tartalmazzon. Illetve nem csak erre, hanem érdemes olyan terméket választani, mely a lehető legtöbb anyagból a biológiailag aktív formát tartalmazza, hiszen így a felszívódás lényegese, akár 80%-kal is jobb lehet (a biológiailag aktív kötési formák praktikusan a -citrát és -glükonát kötéseket jelentik, pl.: cink-citrát;,réz-glükonát).
Megnézem a Légkeveréses Halogén Főzőkészüléket FÉLÁRON>>
A D-vitamin hasznosulása még jobb, ha más anyagok is jelen vannak, például a kalcium. Az egyes anyagok ugyanis segítik mások hasznosulását, ami tovább fokozhatja hatékonyságukat. Ezen kívül egy várandósvitamin esetében kiemelt jelentősége van a megfelelő tagolásnak is, hiszen az egyes trimesztereknek eltérő az igényrendszerük, nem pont ugyan azokat az anyagokat, és nem pont ugyan olyan dózisban igénylik, és ez bizony nagyon fontos szempont!