A Flinders és a Liverpooli egyetemek kutatói több mint 300 fiatal nőt vizsgáltak, akiknek feladata az volt, hogy lejegyezzék az különféle ételekhez kapcsolódó érzéseiket a nap folyamán többször is. Ezekből kiderült, hogy az ember a jelek szerint délután szívesebben nassol, mint máskor. „Valamiért az ember annál pozitívabban tekint a süteményre, minél későbbre jár az idő, aminek az eredménye aztán az, hogy fogyasztani is fog ezekből, méghozzá gyakran nem kis adagokat” – mondja Dr. Ashleigh Haynes, a Flinders Egyetem pszichológus kutatója.
A szakember szerint mindez azt mutatja, hogy szükség van egy sor egyszerű stratégiára, amelynek segítségével felkészülünk a délutáni süteményválságra, és elkerüljük a céltalan nassolást. „Fontos, hogy a főétkezések között se maradjunk éhesek, bizonyos helyzetekben ajánlott is a plusz étkezés. Az édesség viszont túl sok üres kalóriát, cukrot és szénhidrátot tartalmaz, ezért érdemes inkább zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztani szükség esetén” – teszi hozzá a szakember.