2024. Július 18. csütörtök
Ha a szervezete kalciumhiányban szenved, az elégtelen bevitel vagy a nem megfelelő kalcium hasznosulás miatt, akkor nagyobb a veszélye az idősebbek esetében a csontritkulás kialakulásának, a fiatalabbakat pedig a gyorsabb fogromlás, fogszuvasodás fenyegeti. Az arcon jellegzetes elváltozások utalnak erre a hiányállapotra. Ilyenkor megfelelő táplálkozással, és Schüssler sók közül pedig Calcium phosphoricum, és Calcium fluoratum szedésével segíthetünk szervezetünknek a hiányállapot rendezésében.

csontritkulas-so

Nézzen a tükörbe! Ha az arcbőre viaszosan fénylik, először a porcos területek, az orr, a fül bőrén, majd a homlok, később az egész arc felületén, és ezt a viaszosságot nem lehet letörölni, az Calcium phosphoricum hiányra utal. Ha pedig a szem körüli elváltozásokra figyel fel, mert megszaporodnak a szem körüli finom ráncocskák, szarkalábak, illetve ún. kockaredők jelennek meg az alsó szemhéj alatt, a szemzugban pedig vöröses-barnás, sötét elszíneződés látható, abban az esetben szervezetünk Calcium fluoratum hiányban szenved. A felsorolt tüneteket mind a két esetben kísérheti a fogvégek áttetszővé válása és a körmökön fehér foltok megjelenése. Nem kell hát pusztán orvosi mérésekre hagyatkozni, hanem mi magunk is észrevehetjük az első jeleket, melyek szervezetünk kalciumháztartásának zavarára utalnak.

Mit tehetünk kalciumhiány esetén?

A szervezetünk számára szükséges kalciumot a táplálékkal (tejtermékekkel, tojással, magvakkal, hüvelyesekkel stb.) biztosítjuk: a táplálkozási ajánlások serdülőknek napi 1000-1200 mg, felnőtteknek napi 800-1000 mg kalcium bevitelét javasolják. Sajnos, a magyar táplálkozási szokások ezt nem eléggé segítik, így történhet, hogy a magyar lakosság nagyobb része a szükségesnél jóval kevesebb kalciumot visz be a szervezetébe. Ráadásul az sem mindegy, hogy milyen táplálékkal fedezi a szükségletet, hiszen bizonyos összetevők akadályozhatják a kalcium felszívódását, és a szervezet a bevitt kalcium mindössze 20-40 százalékának hasznosítására képes. A Calcium phosphoricum és a Calcium fluoratum Schüssler sók elősegítik a bevitt kalcium felszívódását, a csontrendszerbe, fogakba épülését, megakadályozzák a hiányállapot kialakulását, így a szedésükkel elkerülhető a veszélyes csontritkulás és a fogszuvasodás!

A csontépítő Schüssler sók

Az egészséges csontok alappillére, fő ásványi anyag eleme a kálcium-foszfát, mely szükség esetén depo-forrásként is szolgál megnövekedett kalcium igény pótlására. Ha szervezetünkben növekszik a szükséglet, pl. fogzás, várandósság idején szervezetünk innen mozgósítja a szükséges kálciumot. A kálcium sajátos felszívódási útja miatt kiegyensúlyozott táplálkozás mellett is gyakran okozhat arcdiagnosztikai hiánytüneteket, csupán meg kell tanulnunk észlelni a fent említett jeleket, ugyanis a Schüssler-féle szöveti sók kúraszerű alkalmazásával jó eséllyel elkerülhetjük a csontritkulás okozta hirtelen töréseket, vagy éppen nehéz időszakon segíthetjük át kisgyermekeink fogzás idején.

Hogyan alkalmazzuk a Schüssler sókat?

Amennyiben a fenti jelek bármelyikét, arcdiagnosztikai tüneteket észlel, az alábbi kombinációt alkalmazza 2-3 hónapig kúraként napi váltásban.

1.

nap:

Nr.1. Calcium fluoratum D12 (szokásos adagolás: 3x1 tbl. nyelv alatt elszopogatva, vagy másfél liter buborékmentes ásványvízben feloldva).

2.

 

nap:

Nr.2. Calcium phosphoricum D6 (szokásos adagolás: 3x1 tbl. nyelv alatt elszopogatva, vagy másfél liter buborékmentes ásványvízben feloldva).

3.

nap:

Nr.1. Calcium fluoratum D12 (szokásos adagolás: 3x1 tbl. nyelv alatt elszopogatva, vagy másfél liter buborékmentes ásványvízben feloldva).

4.

nap:

Nr.2. Calcium phosphoricum D6 (szokásos adagolás: 3x1 tbl. nyelv alatt elszopogatva, vagy másfél liter buborékmentes ásványvízben feloldva).


Forrás: Kiss Éva

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés