2021. Október 16. szombat
A vicc szerint a kiegyensúlyozott diéta az, ha mindkét kezünkben van egy-egy tábla csokoládé. Lehetséges azonban, hogy mindez nem is annyira vicc, vizsgálatok ugyanis kimutatták, hogy a kakaóbab flavonoidokban gazdag, így számos, a szervezet számára jótékony hatással bír.

A Frontiers in Nutrition című lapban közzétett vizsgálat során olasz kutatók arra próbáltak rájönni, mi történik az agyban pár órával azután, hogy valaki kakaót fogyaszt, illetve mi történik akkor, ha valaki kakaóban gazdag étrenden él hosszabb időn keresztül. Az esetek többségében az derült ki, hogy a kognitív teljesítőképességre jótékonyan hatott a kakaó, javult az alanyok munkamemóriája, illetve a vizuális információfeldolgozásuk, emellett az alvásminőségre is pozitív hatása volt.

Strandon kapható ez a csúnya betegség >>>

A hosszú távú kakaófogyasztás jótékony hatása elsősorban az idősebbeknél volt kimutatható, főleg azoknál, akiknél már valamilyen hanyatlás mutatkozott, náluk javult a figyelem, az információfeldolgozás sebessége, valamint a beszédkészség is. A kutatást vezető Valentina Socci és Michele Ferrara, az olaszországi L’Aquila Egyetem munkatársai szerint ez a vizsgálat legígéretesebb eredménye, hiszen ez az jelenti, hogy a kakaóban található flavonoidok hosszú távon jótékonyan hatnak a kognitív funkciókra. Mindez minden bizonnyal annak köszönhető, hogy a kakaó a szív- és érrendszerre hat jótékonyan, a véráramlás javulása pedig az agy vérellátását is javítja.

Érdemes tehát rendszeresen kakaót és csokoládét fogyasztani? A szakemberek szerint mindenképpen, de tartsuk szem előtt, hogy ezek a termékek viszonylag sok kalóriát és némi koffeint is tartalmaznak, ezért a mértékletességet itt is be kell tartani.

Szappanos hajmosás a gyönyörű hajért >>>


Forrás: Medipress
2017. 07. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés