![](/themes/vital_theme/images/ferdevonal_zold.gif)
Egy neurogasztronómiai szinopszis keretein belül arról beszélgetnek az orvosok, a séfek és a tudósok, hogy vajon milyen változásokkal járna az emberiség számára, ha csokoládé íze volna a brokkolinak. Az International Society of Neurogastronomy néven eseményre december 10-én kerül sor a University of Kentucky kampuszán, ahol az egyetem egyik friss kutatásáról is szó esik majd.
A fő fókusz azoknak az embereknek az életminősége és ízpercepciója lesz, akik valamilyen betegség vagy éppen sérülés miatt képtelenek érezni az ételek ízét. Ez a ritka állapot viszont lehetőséget nyújt arra, hogy a szakemberek megvizsgálják, hogy mi történik akkor, amikor a páciens nem érzékeli az ízt, de a szeme becsapja, mert olyan ételt lát maga előtt, amit ismerni vél, és így az ízt is ehhez köti. A fenti téma mellett az is terítékre kerül majd, hogy mi az oka az ételfüggőségnek, hogyan kerülhető el az elhízás, illetve árt-e vagy használ, ha gyakran méricskéljük magunkat.
Termelj magad kollagént és maradj fiatal!