2024. Október 09. szerda
Boldogabbak és – főként – egészségesebbek volnának az emberek, ha a brokkolinak csokoládé íze volna? – ezt a kérdést tették fel maguknak a University of Kentucky munkatársai.

Egy neurogasztronómiai szinopszis keretein belül arról beszélgetnek az orvosok, a séfek és a tudósok, hogy vajon milyen változásokkal járna az emberiség számára, ha csokoládé íze volna a brokkolinak. Az International Society of Neurogastronomy néven eseményre december 10-én kerül sor a University of Kentucky kampuszán, ahol az egyetem egyik friss kutatásáról is szó esik majd.

A fő fókusz azoknak az embereknek az életminősége és ízpercepciója lesz, akik valamilyen betegség vagy éppen sérülés miatt képtelenek érezni az ételek ízét. Ez a ritka állapot viszont lehetőséget nyújt arra, hogy a szakemberek megvizsgálják, hogy mi történik akkor, amikor a páciens nem érzékeli az ízt, de a szeme becsapja, mert olyan ételt lát maga előtt, amit ismerni vél, és így az ízt is ehhez köti. A fenti téma mellett az is terítékre kerül majd, hogy mi az oka az ételfüggőségnek, hogyan kerülhető el az elhízás, illetve árt-e vagy használ, ha gyakran méricskéljük magunkat.

Termelj magad kollagént és maradj fiatal!


Forrás: Medipress
2016. 11. 01.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés