2024. Április 28. vasárnap

A hét témája: Gyász

Így működik a családterápia

Mindenfajta változás - legyen az negatív vagy pozitív - hatással van a család összes tagjára. A megrázó események sok esetben szét is zilálhatják az addig jól működő, szeretetteljes kapcsolatokat is. A családterápia segíthet újra összekovácsolni és megerősíteni a családtagok közötti egységet.


BŐVEBBEN


A veszteségek feldolgozása

Nincs olyan ember, aki ne élte volna át a kudarc, a veszteség élményét, sokaknak azonban nagyon nehéz vagy egyáltalán nem megy a feldolgozás.


BŐVEBBEN


Megszakad a szív
Bár már régóta sejtették, a tudósok csak nemrég tudták bizonyítani, hogy az ember valóban belehalhat abba, ha a gyász miatt megszakad a szíve.
BŐVEBBEN


sírás
Egy kiadós sírás nem csak a lelket könnyíti meg, de számos kutatási adat utal arra, hogy a szervezetnek is jót tesz, például enyhítheti az allergiás tüneteket és a reumás ízületi gyulladás okozta fájdalmat. Lássuk, miben segíthet egy kis könnyezés!
BŐVEBBEN


A gyász feldolgozása
Szeretett hozzátartozónk elvesztésének gyásza életünk legmegrázóbb tapasztalata. Hiába találkoztunk korábban olyan személyekkel, akiknek meghalt valakijük, mindaddig, amíg magunk nem éltük át, elképzelésünk sem lehetett ennek a krízisnek a mindent elsöprő erejéről. A megfosztottság, a kisemmizettség, a reményvesztettség, a harag, a bűntudat, a befejezetlenség kínzó érzési gyötörnek bennünket.
BŐVEBBEN







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés