2024. Július 18. csütörtök

Schüssler-féle szöveti sók aranyér ellen

A Calcium fluoratum és a Silicea
1 . oldal
Az aranyeres panaszokról – kínosnak érezve a témát - legtöbbször hallgatunk, amíg lehetséges. Az aranyér kialakulhat egy extrém terhelés, például szülés után, így komoly problémákkal kell szembesülni az élet legszebb pillanataiban. Ilyenkor nem csupán a szoptatás körüli nehézségek (mellfeszülés, tejbelövellés, fájó gátmetszés) nehezíthetik meg a napokat, hanem esetleg az aranyér is. A Schüssler-féle arcdiagnosztika kellő számú jelet adhat a panaszok felismerésére, egy jól időzített Schüssler kúra segítségével pedig az aranyér kialakulásához vezető ok is kedvező irányban befolyásolható.

Az aranyér hátterében többek között - éppúgy mint a visszeresség esetén - az érfal helyi gyengesége, és az értágulat okozza a panaszokat, mely az erek falát alkotó elasztikus rostok mennyiségének csökkenése következtében alakul ki. Ilyenkor, mivel bőrünk is nagy mennyiségű elasztikus rostot tartalmaz, arcunkon tipikus, a Calcium fluratum (Nr.1) hiányára jellemző ráncok alakulhatnak ki.

Amikor már elviselhetetlenek a panaszok, a legtöbben magasabb rosttartalmú diétát alkalmaznak, illetve tüneteik kezelésére kúpot, kenőcsöt használnak. A Schüssler-féle arcdiagnosztika azonban az egyéni ásványianyag-hiány felmérését követően, a megfelelő Schüssler-féle szöveti sóval segíti a hiányzó ásványi anyagok hasznosulását. Szedésükkel az érfal rugalmasságát fokozhatjuk, mely enyhe esetben önmagában elegendő az aranyeres, visszeres vénatágulatok megszüntetéséhez.

Milyen Schüssler-féle sót szedjünk?

Aranyeres panaszokra a Schüssler-féle sók közül az 1. számú Calcium fluoratum és a 11. számú Silicea szedése javasolt. Schüssler terápiás rendszerében ez a két só felel a kötőszövetek, erek rugalmasságáért. A szereket váltakozva szedjük, ami annyit jelent, hogy egyik nap 3x1 tabletta Siliceát, a másik nap 3x1 tabletta Calcium fluoratumot szopogassunk el, azaz a Calcium fluoratumos, és Siliceas napok váltják egymást. A kúrát 2-3 hónapig javasolt folytatni. Amennyiben aranyeres panaszaink még fennállnak, de a kezelés hatására javulást észlelünk, érdemes a kúrát 1 hónap elteltével megismételni.

Gyulladásos, illetve vérzéses panaszok esetén napi 3x1 Ferrum phosphoricum D12-t szedjünk a két só mellé, amíg a gyulladásos panaszok fennállnak.

Intenzív görcs esetén: A „Forró Hetes” formulában alkalmazott Magnesium phosphoricum D6 javasolt. Ilyenkor 10 tablettát feloldunk 2 dl forró vízben, 5-10 percenkét elkortyolgatjuk.

Ha hajlamosak vagyunk a kötőszöveti gyengeségre, ajánlott automatikusan évente kétszer egy-egy kúrát tartani.

Figyelem: a Siliceát nem alkalmazzuk, ha a szervezetünkben idegen anyag található.


Szerző: Nagy Tímea
2015. 06. 18.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés