ELKÉSZÍTÉSE:
A lecsepegtetett túróhoz keverjük hozzá a tojást és a zabpelyhet, majd hagyjuk pihenni. Közben a camembert-t vágjuk ketté, majd mindegyik felét 12 részre. Tegyük félre. A camembert-t másik felét szintén aprítsuk fel, és keverjük a túróhoz. Erőteljesen ízesítsük a sóval, a borssal és a fűszerpaprikával.
Nedves kézzel formáljunk a túrós masszából 12 gombócot, minden gombóc közepébe nyomjunk egy-egy darab camembert sajtot. A gombócokat forró, sós vízben 20 perc alatt főzzük ki.
A spenótágyhoz aprítsuk fel a vöröshagymát és a margarinon pároljuk üvegesre. adjuk hozzá a megmosott, nedves spenótot, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.
Ha a gombóc megpuhult, a spenótból halmozzunk az előmelegített tányérokra. Erre a spenótágyra tegyük a gombócokat, majd szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel és zabpehellyel.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|