ELKÉSZÍTÉSE:
A megmaradt vajat is a serpenyõbe tesszük és a pulykahús-kockákat állandóan kevergetve, közepes tûzön tíz percig pirítjuk. A húst hagyjuk kihûlni, majd a legfinomabb lyukú húsdarálón kétszer is átdaráljuk. A májat apróra vágjuk. A húsmasszát összekeverjük a májdarabkákkal, a sóval, az õrölt borssal, a szegfûborssal, a majoránnával, a kakukkfûvel és a cukorral, végül hozzákeverjük a konyakot is, majd az így kapott húskrémet lefedve a hûtõbe tesszük.
A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A zselatint kevés vízben megáztatjuk. A tejszínbõl ugyancsak kemény habot verünk. A zselatint kevés vízben megáztatjuk. A tejszínbõl ugyancsak kemény habot verünk. A csirkelevest felforrósítjuk, majd a beáztatott zselatint a forró húslevesbe tesszük. Folytonosan kevergetve feloldjuk, majd hagyjuk megdermedni.
A pulykahúsos masszát óvatosan összekeverjük a tojásés a tejszínhabbal, ezután beleforgatjuk a megdermedt levest. Kerek cseréptálba öntjük, tetejét simára egyengetjük, és dupla alufóliával betakarva, a hûtõszekrényben 24 órán keresztül dermesztjük.
Tálalás elõtt meghámozzuk az almát, negyedekbe vágjuk, kimagvazzuk, és felkockázzuk. Ezután összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és az almalével, majd gyenge tûzön tíz percig pároljuk. Pürévé mixeljük, majd egy szitán átnyomjuk. Hideg helyre tesszük. A bodzalekvárt összekeverjük a citromlével és a juharsziruppal, sóval és cayenne borssal ízesítjük. Mindkét mártást hidegen tálaljuk a formából kiborított kocsonya mellé, amihez frissen pirított kenyérszeleteket kínálunk.
Személyenként körülbelül 34 g fehérjét, 24 g zsírt, és 20 g szénhidrátot tartalmaz.
1,5 óra + 25 óra hűtés
|
450 kCal - 1882.8 kJ / személy
|
|