ELKÉSZÍTÉSE:
A cukkinit megmossuk, leszárítjuk, és kis hasábokra vágjuk. A megtisztított hagymát félbevágjuk, és felszeleteljük. Két evõkanál olajat felforrósítunk egy nagy serpenyõben, és a hagymát üvegesre pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a cukkinit, és öt percig, fedõ alatt, gyenge tûzön pároljuk. Ráöntjük a csirkelevest, majd pirospaprikával és egy késhegynyi borssal fûszerezve, további tíz percig pároljuk, végül nyitott edényben addig kevergetjük, amíg a leve csaknem teljesen elpárolog.
A pulykaszeleteket húskalapáccsal gyengén kiveregetjük, majd bedörzsöljük a megmaradt borssal. A maradék olajat egy nagy serpenyõbe öntjük, és a hússzeletek mindkét oldalát két-három perc alatt barnára sütjük rajta. A zöldséget meghintjük a fûszersóval, meglocsoljuk a citromlével, és összekeverjük a petrezselyemmel. Ráfektetjük a szójaszósszal meglocsolt pulykaszeleteket.
Személyenként körülbelül 35g fehérjét, 25 g zsírt, és 18 g szénhidrátot tartalmaz.
40 perc
|
430 kCal - 1799.12 kJ / személy
|
|