2021. Július 27. kedd


Hozzávalók:
450 g padlizsán
100 g mozzarella sajt
50 g liszt
40 g reszelt parmezán
1 tojás
4 evőkanál olaj
2 evőkanál víz
1/2 teáskanál szárított, morzsolt oregánó (szurokfű)
1/4 l konyhakész paradicsomszósz


ELKÉSZÍTÉSE:

A padlizsánt megmossuk, megtisztítjuk, majd 1 cm széles karikákra vágjuk. Egy mély tányérban elkeverjük a vizet a tojással, majd lapos tányéron a lisztet az oregánóval.

Egy nagy serpenyőben mérsékelt lángon 2 evőkanál olajat felforrósítunk. A padlizsánszeleteket először a tojásban, majd a lisztben forgatjuk meg, a felesleges lisztet lerázzuk, és annyi panírozott szeletet teszünk az olajba, ahány egymás mellé a serpenyőbe fér. Mindkét oldalukon 3 percig sütjük a szeleteket, amíg aranybarna színük nem lesz. Kivesszük, és összehajtogatott konyhai papírtörlőre helyezzük.

A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, majd a többi padlizsánszeletet is ugyanígy megsütjük. Ezután feldaraboljuk a mozzarellát.

A serpenyőt kitöröljük konyhai papírtörlővel. Miután elrendeztük benne a padlizsánszeleteket (ha szükséges, tetőcserépszerűen) megszórjuk parmezánnal, ráöntjük a paradicsomszószt és a mozzarellát. Lefedjük a serpenyőt, majd kis lángon még 5-7 percig pároljuk, amíg a sajt meg nem olvad. Tányérokra helyezzük, vagy a serpenyőben hagyjuk, és azonnal tálaljuk.


TIPPEK:
Ezt az olasz specialitást körítésként is kínálhatjuk, akkor 8 személyre elegendő.

EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:

Személyenként körülbelül 13 g fehérjét, 21g zsírt, és 13 g szénhidrátot tartalmaz.
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés