









ELKÉSZÍTÉSE:
Éjszakára beáztatjuk a csicseriborsót. Másnap forró, sós vízben a feldarabolt vöröshagymával és a babérlevéllel másfél órán át fõzzük, vagy amíg megpuhul. Lecsepegtetjük, a babérlevelet eltávolítjuk, fél dl fõzõvizet félreteszünk. Félbevágjuk a tojásparadicsomokat, meghintjük tengeri sóval és olívaolajjal.
Elõmelegített, 200 °C-os sütõben 30-40 percig sütjük, amíg nagyon megpuhul. A csicseriborsót és a paradicsomot kissé kihûtjük, turmixba tesszük, hozzáadjuk a 2 fokhagymagerezdet, összenyomva, a citromlét, a cukrot, a fél dl olívaolajat, valamint a félretett fõzõlevet. Az egészet simára turmixoljuk. Belekeverjük a friss bazsalikomot és a frissen reszelt parmezán sajtot.
A püré egyaránt szolgálhat mártogatónak és tésztához való mártásnak, palacsintába és omlettbe pedig tölteléknek de ne feledjük el azt sem, hogy milyen nagyszerû magában is.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|