ELKÉSZÍTÉSE:
Egy vastag aljú fazékban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és a paprikát; kevergetve 10 percig pirítjuk, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a paradicsomot, és még 10 percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, beletesszük a sûrített paradicsomot és a cukrot, sózzuk, borsozzuk. Lefedve, kis lángon 15 percig fõzzük. Levesszük a tûzrõl, hozzáadjuk a bazsalikomot. Lehûtjük. Kis adagokban simára turmixoljuk. Visszatesszük a fazékba, és lassan felmelegítjük.
A tésztát forró, sós vízben külön megfõzzük; amikor puha, jól lecsepegtetjük. A leveshez adjuk, az egészet átmelegítjük, és friss bazsalikomlevelekkel meghintve tálaljuk.
1 óra
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|