ELKÉSZÍTÉSE:
Keverjük össze a padlizsánt a növényi olajjal és a sóval, majd süssük át felforrósított, bordás serpenyõben, amíg a zöldség minden oldalán csíkos nem lesz.
A marinádhoz keverjük össze a hozzávalókat, sózzuk meg, majd tegyük bele a sült padlizsánkockákat is. Egy fakanállal keverjük össze és tegyük a hûtõbe legalább két órára. Ezalatt készítsük el a szószt. Turmixoljuk össze a vöröshagymát, a fokhagymát és a chilit. Melegítsük fel a mogyoróolajat (vigyázzunk, hogy ne füstöljön), tegyük bele a hagymás-chilis keveréket és alacsony hõmérsékleten pirítsuk aranybarnára (kb. 7 perc). A durván összevágott korianderleveleket a gyömbérrel és paradicsommal együtt tegyük a mixerbe (nem fontos elmosni elõtte a gépet) és turmixoljuk össze. Ha a vöröshagyma már megpirult, tegyük hozzá a paradicsomos keveréket és fõzzük mintegy negyed óráig, amíg a folyadék zöme elpárolog.
Keverjük össze az õrölt fûszereket (koriander, kömény, paprika, görögszéna, garam masala) és néhány percig hevítsük õket egy száraz serpenyõben. (Vigyázzunk, hogy ne égessük meg õket, éppen csak legyen egy kis illatuk.) A fûszereket keverjük össze a joghurttal – óvatosan, hogy ne csomósodjon össze –, majd öntsük fel a tejjel és forraljuk fel. Lassú tûzön fõzzük további 5 percig, hogy egy kicsit besûrûsödjön. A padlizsánhoz ezután adjuk hozzá a vajat és a citromlevet, majd barnítsuk még egy kicsit.
Amikor kész a padlizsán tikka, szedjünk egy adagot a tányérra, loccsintsuk meg egy kanál szósszal és szórjuk meg koriander-levelekkel. Leginkább fõtt rizs vagy indiai naan kenyér illik hozzá.
TIPPEK:
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|