ELKÉSZÍTÉSE:
A padlizsánt egészben megsütjük, majd szeletekre vágjuk. A krumplit megfõzzük, és szintén felszeleteljük. A húst borssal, pirospaprikával, sóval, apróra vágott kakukkfûvel, zsályával és sóval fûszerezzük, és kevergetve fehéredésig sütjük.
A besamelmártáshoz a tejben áthevítjük a lisztet, majd a tûzrõl levéve kihûtjük. Ha kihûlt beleütünk két tojássárgáját, majd belekeverjük a tejszínt, a tejfölt, megsózzuk.
Egy tepsibe lerakunk egy sor padlizsánt, egy sor húst és egy sor krumplit, majd leöntjük a mártással. Megint egy sor padlizsán, majd újra mártás következik. Tetejére reszelt sajtot szórunk, esetleg zsemlemorzsát. Diónyi margarint teszünk rá és kb. 1 órát sütjük, míg piros nem lesz.
1 óra 20 perc
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|