ELKÉSZÍTÉSE:
A húst széles csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk. A babot megtisztítjuk, megmossuk és 5 cm hosszú darabokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, és ferdén 2 mm vastag szeletekre vágjuk.
1/8 l tyúkhúsalaplét, szójaszószt, étkezési keményítõt és szezámolajat elkeverünk. Az olajat wokban felforrósítjuk, a mandulát 1-2 perig pirítjuk, majd szedõkanállal kiemeljük és félrerakjuk. A csíkokra vágott csirkehúst beleöntjük a wokba, és 5 percig kevergetve sütjük, míg enyhén barnás szín nem kap. Kivesszük és a pirított mandulához adjuk.
Lejjebb vesszük a hõfokot, a fokhagymát beletesszük a wokba, és 10 másodpercig kevergetve sütjük. Hozzáadjuk a babot, sárgarépát és a maradék alaplevet, lefedjük, majd az egészet 5 percig pároljuk, hogy még ropogós maradjon.
A kikevert étkezési keményítõt hozzáadjuk és kb. 1 percig fõzzük, amíg a folyadék be nem sûrûsödik és nem rotyog. Ekkor beletesszük a húst és a mandulát, majd ismét felforrósítjuk. A kész ételt ízlésesen elrendezzük, és azonnal tálaljuk.
Személyenként körülbelül 33 g fehérjét, 11 g zsírt, és 10 g szénhidrátot tartalmaz.
30 perc
|
286 kCal - 1196.624 kJ / személy
|
|