ELKÉSZÍTÉSE:
A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, a szőlőt megmossuk és a szemeket félbevágjuk. Az olajat nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten felforrósítjuk. A csirkemellet sóval, borssal ízesítjük, és minden oldalról 5-6 percig sütjük, míg aranybarna színt kap, majd kivesszük és félrerakjuk.
A vajat a serpenyőbe tesszük és megolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymát, és 3 percig üvegesre pároljuk. Egy csészében összekeverjük az étkezési keményítőt a borral, beleöntjük a serpenyőbe, és állandó keverés mellett 1-2 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Hozzáöntjük a tejszínt és a szőlőt, majd 1 percig főzzük. Ezután a csirkemellet a hús keletkezett levével ismét beletesszük a serpenyőbe és felforrósítjuk. Az elkészített mártást sóval és borssal ízesítjük, leöntjük vele a csirkemellet, és már tálalhatjuk is az ételt.
Ünnepi köretként kínálhatunk mellé vadrizst párolt gombával és összevágott lilahagymával.
Személyenként körülbelül 41 g fehérjét, 16 g zsírt, és 5 g szénhidrátot tartalmaz.
27 perc
|
369 kCal - 1543.896 kJ / személy
|
|