ELKÉSZÍTÉSE:
A szõlõt megmossuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk, és ki is magozhatjuk. Ha elkészült, 2-2 evõkanál szõlõlével, citromlével, porcukorral és szamorodnival összekeverjük, majd 5-10 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Közben a tojásokat az étkezési keményítõvel, a maradék borral, a szõlõlével valamint a cukorral habosra keverjük, majd tûzálló tálba töltjük, és 650 wattal 2 percig melegítjük. Ezután habverõvel még egyszer jól felverjük, s változatlan teljesítménnyel 1 percig melegítjük. Akkor jó, ha krémszerûen besûrûsödött. Végül ismét felverjük, és a kompótos tálakba szórt szõlõszemekre öntjük.
10 perc + az érlelés
|
243 kCal - 1016.712 kJ / személy
|
|