ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra, a gombát vékony cikkekre, a zöldségeket félkarikákra vágjuk. Az olajon a hagymát megfuttatjuk, a gombát meg a zöldséget hozzáadva 7-8 percig kevergetve pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fûszerezzük. A zabpehelyliszttel meghintjük, fél perc alatt kissé lepirítjuk, majd a pirospaprikát is rászórjuk. Kb. 1,2 liter vízzel még jobb, ha levessel fölengedjük, néhány percig forraljuk, végül a zabpelyhet is beleszórjuk, 10 perc alatt készre fõzzük.
TIPPEK:
Zöldségleveseinkbe tészta helyett bármikor használhatunk pelyheket.
A leves frissen finom igazán, mert ha sokat áll, a zabpehely szinte az összes levét beissza.
Csiperke helyett laskavagy erdei gombával is készíthetjük.
35 perc
|
230 kCal - 962.32 kJ / személy
|
|