ELKÉSZÍTÉSE:
A karikára vágott hagymát egy serpenyőben megfonnyasztjuk 2 evőkanál olívaolajon. Meghámozzuk az almát, a magházat is eltávolítjuk, majd kockára vágjuk. A megmosott paradicsomot ugyancsak kockára vágjuk. Hozzáadjuk őket a már megpuhult hagymához, és kb. 5 percen át együtt pároljuk alacsony hőfokon.
A megtisztított cukkinit hosszában vékony csíkokra, majd a csíkokat kb. 5 cm-es darabokra vágjuk és megsózzuk. Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék olívaolajat, és a cukkinit közepes hőfokon pároljuk addig, amíg levet nem ereszt. Ezután vegyük nagyobbra a hőfokot, és időnként megkevergetve, megrázogatva főzzük el a cukkini levét.
Alacsonyabb hőfokon hozzáadjuk az almát, a paradicsomot és a hagymát, és még 5-6 percig főzzük. A petrezselymet összevágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk, majd összekeverjük a petrezselyemmel. Hozzákeverjük a cukkinihez, és 4-5 percig főzzük. Sóval és borssal ízesítjük.
Ez az étel egy szerény vacsoraként önmagában is megállja a helyét, de köretként is kiváló.
Tápérték egy adagban: 9g szénhidrát,3 g fehérje,12 g növényi zsír,-vitaminok,és E-vitamin.
EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:
kb. 20 perc
|
150 kCal - 627.6 kJ / személy
|
|