2024. Március 28. csütörtök


Hozzávalók:
200 g búzadara
200 g édes tejszín
75 g cukor
1 l tej
1 evõkanál vaj
1 kávéskanál õrölt fahéj
2 lap zselatin
1/2 citrom reszelt héja
1 csipet só
A málnaöntethez:
250 g fagyasztott málna
1 evõkanál vaníliás cukor
2 evõkanál apróra vágott pisztácia
2 cl narancslikõr


ELKÉSZÍTÉSE:

A tejet fõzzük fel a sóval, a cukorral, a citromhéjjal és a vajjal, majd állandó kevergetés közben öntsük bele a búzadarát. Vegyük le a tûzrõl, és hagyjuk a darát bedagadni. A zselatint 10 percre áztassuk hideg vízbe, alaposan nyomkodjuk ki, majd adjuk a még forró grízhez, végül szórjunk bele fahéjat. A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a kihûlt grízbe. A masszát töltsük hideg vízzel kiöblített, kisebb formákba, melyeket 2 órára tegyünk hideg helyre.

A málnaöntethez a kiolvadt málnát egy szûrõn passzírozzuk át, majd keverjük össze a likõrrel és a vaníliáscukorral. Az öntetet osszuk el a desszerttányérokon, a közepére borítsuk ki a pudingot a formákból. A tetejét szórjuk meg apróra vágott pisztáciával, és azonnal tálaljuk.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés