ELKÉSZÍTÉSE:
A hagymát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A csirkét megmossuk, és a szívvel meg az aszalt szilvával annyi vízbe tesszük, amennyi szûken ellepi. Felforraljuk, közben a habját leszedegetjük. A hagymakockákat, az árpagyöngyöt, a sót és a borsot a csirkéhez adjuk. Fedõ alatt gyenge tûznél másfél órán keresztül fõzzük, úgy, hogy a lé éppen csak gyöngyözzön.
A póréhagyma zöld részét levágjuk, a fehér hagymatestet gondosan megmossuk, leszárítjuk és felkarikázzuk. Egy és negyed órai fõzés után a májjal együtt a csirkéhez tesszük, és további 15 percig fõzzük. A fõtt csirkét kivesszük a lébõl, kicsontozzuk, lebõrözzük, majd a húst és a belsõséget vékony csíkokra aprítjuk.
Közben a levet fedõ nélkül, közepes lángon kétharmadára beforraljuk. A húst a lébe tesszük, és sóval, borssal kellemesre fûszerezzük. A megmosott és megszárított petrezselyemzöldet megszabadítjuk vastagabb szárrészeitõl, a leveleket apróra vágjuk, és a leves tetejére szórjuk.
Adagonként körülbelül 59 g fehérjét, 18 g zsírt, és 44 g szénhidrátot tartalmaz.
kb. 2 óra 10 perc
|
550 kCal - 2301.2 kJ / személy
|
|