2021. Június 13. vasárnap

válaszok

Ifj. Dr. Petróczi István szülész-nőgyógyász, természetgyógyász válaszol


Elköttettem a petevezetékeimet
32 éves, 2 gyerekes anya vagyok. Az első gyermekemet 28 évesen a másodikat 30 évesen szültem, mindkettőt császármetszéssel. Az 1. gyermek 3 hónapos kora után kezdtem el szedni tablettát (mellette semmiféle vérzésem nem volt), a 2. után 8. hetes korában. Az 1. után a normális 5 napig tartó menstruációm 7 napra nőtt és még a tüszőváladékom is véres volt. A fogamzásgátló abbahagyása és a következő terhesség között 6 hónap telt el. A 2. gyermekem után 13 hónapos korában hagytam abba a fogamzásgátlót, mert lehetőségem nyílt arra, hogy tavaly november végén elköttessem a petevezetékeimet. Azóta van jól felismerhető menstruációm. A probléma, hogy 5 nap után (vagy 2-3 nap szünet, esetleg az sem), egészen a tüszőrepedésig bezárólag vérezgetek. Van, hogy 1-2 nap erősebb és akkor tompa fájdalommal is jár. Ez inkább a menstruációt követő pár napban jelentkezik. Februárban, márciusban, áprilisban, májusban voltam nőgyógyásznál. Minden leletem negatív lett. Hormonszint vérből, MRI vizsgálat (4 éve még egy 3 mm-es adenómát találtak az agyalapi mirigyemen), Uh. Kaptam gyógyszert, amit nem ajánlják olyan ősökkel, mint nekem voltak: az apai nagypapámnak tüdőembóliája, az apai nagymamámnak trombózisa, az anyai nagypapámnak szív infarktusa, az anyai nagymamámnak vérsűrűséggel volt gondja), de igazándiból csak minimálisan csökkenti a vérzést, ami amúgy sem sok, de a ciklusom az alatt az 5 hónap alatt, amíg hajlandó voltam szedni, lerövidült 23-24 napra a normális 26-30 helyett. A 6. hónapban Arnica Montana 9 CH-t szopogattam és ugyanazt az eredményt értem el, mint a gyógyszerrel, csak a ciklusom lett végre 27 nap. Szeretném tudni, hogy vizsgálat nélkül Önben milyen betegség tünetei merülnek fel? Méhtestrák? Mióma?
Lehet-e a császármetszések következménye? Statisztikailag többször jelentkeznek ilyen tünetekkel már gyermekes nők, azon belül nagyobb-e az aránya a császármetszésen átesetteknek?
Lehet-e a petevezeték elkötésnek ilyen következménye?
Milyen következményei lehetnek a méheltávolításnak? (Már egy éve gyógyszert kell szednem, mert gerincferdülésem van, és már fájnak a térdeim. Az anyai nagypapám szív infarktusban halt meg 35 évesen.)
Van-e valamilyen homeopátiás szer a problémám gyógyítására?
Milyen gyakran igényel a problémám kontroll vizsgálatot?
Be vagyok ismét jelentkezve vizsgálatra, de addig is szeretném, ha fel tudnék készülni a lehetőségekből! Sőt, ha van még valamilyen vizsgálati módszer, amivel fény deríthető a problémám megnevezésére (ne csak ismeretlen eredetű legyen a neve) kérem, írja meg!
Van-e abban igazság, hogy ha valaki borotvált nemi szervvel megy nőgyógyászhoz, akkor az orvos szinte biztos benne, hogy gombás fertőzéssel áll szemben? Ezt az egyik barátnőm orvosa állította. Sőt! Szeretnék arról is többet tudni, hogy milyen veszélyeket rejt magában az orális szex! Szeretném a férjemet is meggyőzni arról, hogy nem hiába találták ki a hívő emberek, az orális szex tiltását!
N. K. EszterTisztelt Hölgyem!
Önnek valószínűleg hormonzavara van, amit kezelni kellene, hogy panaszai megszűnjenek, ez hormonkezelést jelent. (Nem fogamzásgátlót.)
A lekötés csak a teherbeesést akadályozza meg, a hormonzavart nem korrigálja! Neten át ennyit tudok segíteni.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Ifj. Dr. Petróczi István
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés