2024. Július 23. kedd

Avevit

Mindenki, aki az egészségét megőrizni vagy helyreállítani szeretné, tapasztalhatja, milyen nehéz laikusként az igazán megfelelőt megtalálni a sokféle táplálék-kiegészítő közül. Ma már van olyan készítmény, amely több, eltérő hatású (a szabad gyököket pusztító, az immunrendszert erősítő, az egészséges sejteket védő) anyagot egyesít magában. (x)


BŐVEBBEN
Robert Koch 1892. március 24-én jelentette be, hogy sikerült azonosítania a tuberkulózist okozó baktériumot, amiért 1905-ben orvostudományi Nobel-díjban részesült. A WHO kezdeményezésére 1982 óta ez a nap a tbc elleni küzdelem világnapja. Dr. Potecz Györgyit, a Tüdőközpont tüdőgyógyász, allergológus szakemberét kérdeztük a betegséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.
BŐVEBBEN
Minden évben február utolsó napján tartják a Ritka Betegségek Világnapját. A ritka betegségek a globális populáció átlagát nézve 2000 emberből legfeljebb egyet érintenek. Több mint 6000 betegséget sorolhatunk ebbe a kategóriába, ezért a ritka betegségben szenvedők összességének aránya már jóval meghaladja az említett arányt. Csak Európában 30 millió körülire becsülik a ritka betegséggel küzdők számát1. Ezek közé tartozik több olyan betegség is, amelyek kezeléséhez emberi vérplazmából készült gyógyszerek szükségesek.
BŐVEBBEN

Az antibiotikum-kutatás új vizsgálati módszerét dolgozták ki szegedi kutatók.


BŐVEBBEN

Komoly egészségügyi problémákat is okozhatnak a frontok


BŐVEBBEN
1.  |  2.  |  3.  |  4.  |  5.  |  6.  |  következő ›utolsó »
Tartalom átvételVital - egészségügyi linkcentrumKeresés