Hozzávalók














100 g Gyermelyi négytojásos hosszúmetélt

4 db Gyermelyi tojás

160 g cukor

100 g kókuszreszelék

160 g liszt

1 csipet só

1 db citrom reszelt héja

1 csomag vaníliás cukor

20 g áztatott mazsola

5 dl tej

porcukor a szóráshoz

Az öntethez:

80 g cukor

fél csomag vaníliás krémpor

3 dl tej


ELKÉSZÍTÉSE:
A tésztát a tejben megfőzzük, a visszamaradt tejet később felhasználjuk. A tojásokat felütjük, 2 db fehérjét és 3 evőkanál cukrot félreteszünk. A többit habosra keverjük. Belekeverjük a 2 fehérjéből cukorral felvert habot, a mazsolát és a főtt tésztát. Kivajazott kilisztezett tepsibe téve 150-180 °C-os sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük az öntetet. A cukor felét karamellizáljuk, majd felöntjük tejjel. Ha forr, a jól kikevert krémporral sűrítjük és a maradék cukorral ízesítjük. Kiforraljuk és a felszeletelt, porcukrozott pite mellé tálaljuk.
Közben elkészítjük az öntetet. A cukor felét karamellizáljuk, majd felöntjük tejjel. Ha forr, a jól kikevert krémporral sűrítjük és a maradék cukorral ízesítjük. Kiforraljuk és a felszeletelt, porcukrozott pite mellé tálaljuk.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|