ELKÉSZÍTÉSE:
Tegyük fel főni a tésztának szánt vizet, és kezdjünk neki a szósz elkészítéséhez. Ehhez kevés felforrósított olívaolajon dinszteljük meg a vékony karikákra szelt lilahagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót, és a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.
A szószt addig pároljuk, míg a paradicsom szét nem fő. Ha szükséges, sózzuk utána. Időközben a tésztát főzzük 'al dente' keménységűre, azaz nem túl puhára, keverjük bele a még forró szószba, és morzsoljuk a tetejére a feta sajtot.
Tápérték/adag: teljes zsírtartalom: 10 g; koleszterin: 10 mg; nátrium: 409 mg; szénhidrát: 64g; fehérje: 18 g.
|
379 kCal - 1585.736 kJ / személy
|
|