ELKÉSZÍTÉSE:
2 ek. margarint felolvasztunk egy serpenyőben, hozzáadjuk a még fagyott garnélát. Enyhén megsózzuk, lefedjük fedővel, és annyi vízen pároljuk, amennyi a rákból kiolvad. Kb. 15 perc múlva, amikor a lé már nagyjából elfőtt, levesszük a fedőt, rátesszük a majoránnát, és hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon a víz. Hozzáadjuk a maradék 1 ek. margarint, az összezúzott fokhagymát, még egyszer megsózzuk, rövid ideig sütjük.
A toast-kenyereket megpirítjuk, még melegen megdörzsöljük fokhagymával, megkenjük margarinnak, és máris tálaljuk. A citromot négy részre vágjuk, a rák mellé kínáljuk.
Koleszterintartalom: 105 mg/adag
TIPPEK:
Előételként is kiváló (ilyenkor természetesen valamivel kevesebbet készítünk személyenként), vacsorára is nagyszerű.
|
385 kCal - 1610.84 kJ / személy
|
|