ELKÉSZÍTÉSE:
Lereszeljük a sajtot, kenyérpirítóban megpirítjuk a kenyeret, majd azon melegében megdörzsöljük fokhagymával, megkenjük margarinnal, és ügyelve arra, hogy még mindig meleg legyen a kenyér, megszórjuk a sajttal. Tetejére egy szelet paradicsomot teszünk. Díszíthetjük egy csipet petrezselyemmel.
Ez az egyszerű étel olyan finom, hogy alig győzzük sütni az újabb adagokat. Citromos teával kiváló reggeli.
Koleszterintartalom: 25 mg/adag
EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:
A fokhagyma gyógyhatásai között a legfontosabbak az értágító, vérnyomáscsökkentő, érelmeszesedést gátló tulajdonságai. Kéntartalmú vegyületei segítenek megelőzni a szívinfarktust okozó vérrögök kialakulását. Hatásos a fokhagyma a különböző baktériumok, vírusok és a bélfertőzések leküzdésében, és enyhíti a megfázásos és légúti panaszokat.
A sajt magas kalciumtartalma miatt a csontok és a fogak építőköve, 10 dkg ementáli típusú sajttal a teljes napi kalciumigényünket fedezhetjük. Fogyókúra esetén sovány sajtot válasszunk.
Nem csak finom, hanem nagyon egészséges is ez az étel, ügyeljünk azonban arra, hogy a kenyeret csak enyhén pirítsuk meg!
|
295 kCal - 1234.28 kJ / személy
|
|