ELKÉSZÍTÉSE:
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd hozzátesszük a szintén apróra metélt gombát és a pulyka „elkapart” máját (ha nincs, néhány darab csirkemájat kell venni hozzá), a tejbe áztatott majd kicsavart zsemlékkel és a tojásokkal szaporítjuk, majd sóval, borssal, majorannával, zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Ezt a gondosan összekevert masszát töltjük bele az egészben hagyott, toklászoktól megtisztított, megmosott pulyka hasába. A pulyka bőre alá (visszahajtva) vékony szalonnaszeleteket illetve felváltva almaszeleteket fektetünk, majd a bőrt visszahajtjuk, és kívülről bevajazva tesszük a fedeles sütőedénybe (ez lehet beáztatott cserépedény, nagyméretű jénai tál, de egy, többrétegű alufóliával fedett tepsi is). Egy bögre vizet öntünk alá. A sütés ideje a pulyka nagyságától függ, nagyjából ahány kiló, annyi órán át kell sütőben lennie. Amikor a beleszúrt hústű vagy villa nyomán már nem zavaros, hanem tiszta lé szivárog, akkor van készen.
Beküldte
Tóth Györgyné