ELKÉSZÍTÉSE:
Kapcsoljuk be a sütőt 165ºC-ra. Vágjuk finomra a fokhagymát és a zöldfűszereket, és egy kis tálban keverjük őket össze az olívaolajjal, a borssal és a sóval. Tegyük félre.
Mossuk meg kívül-belül a pulykát, töröljük szárazra, és a mellén válasszuk el a bőrt a hústól – ehhez az ujjainkkal óvatosan nyúljunk a bőr alá –, egészen a combok végéig. Töltsük a fűszeres olaj nagy részét a bőr alá, és egyenletesen oszlassuk el. A maradékot dörzsöljük a pulyka mellének külső részére. Ha néhol kilóg a bőr alól a pulyka melle, a bőrt rögzítsük fogpiszkálóval.
A pulykát mellével lefelé tegyük egy tepsibe, töltsük alá a bort (ezt vízzel is helyettesíthetjük), borítsuk be alufóliával, tegyük a sütőbe, és 2-3 órán át süssük. Ekkor vegyük le a fóliát, fordítsuk meg a pulykát, és süssük aranybarnára kb. 1 óra alatt.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|