ELKÉSZÍTÉSE:
A sütőt kapcsoljuk be180ºC-ra. Egy serpenyőben a vajon pároljuk meg a fokhagymát és a pórét. Tegyük egy tálba a darált húst, és adjunk hozzá egy-egy mokkáskanál szerecsendiót, borsot és sót, illetve néhány szál finomra vágott kakukkfüvet. Keverjük hozzá a hagymát.
Egy téglalap alakú terrine-edényt, keskeny cserépedényt vagy tűzállótálat, esetleg őzgerincformát kenjünk ki vajjal és béleljünk ki a szeletelt baconnel úgy, hogy a szeletek túlnyúljanak az edény szélén. Tegyük a darált hús harmadát az edénybe, és fektessük rá a májszeletek felét. Sózzuk-borsozzuk, majd következhet a hús második harmada, ismét májjal a tetején. Végül a maradék húst oszlassuk el az utolsó májréteg tetején, és hajtsuk rá a baconszeleteket.
Az edényt tegyük egy vízzel telt tepsibe, és süssük 85 percig. A vízfürdőből kivéve tálalás előtt hagyjuk kihűlni. Ropogós házikenyérrel és friss salátával a legfinomabb.
TIPPEK:
A pástétomot készíthetjük akár marha- vagy csirkemájból is.
Alacsony falú befőttesüvebe téve karácsonyra ajándékba is adhatjuk, a megajándékozottat azonban figyelmeztessük, hogy a pástétom nem áll el túl sokáig.
Nézze meg az EgészségPláza szakácskönyveit!
kb. 2-3 óra
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|