ELKÉSZÍTÉSE:
Egy közepes méretű edényben hevítsük fel kissé a vajat és az olajat. A póréhagymát vágjuk finomra (a zöldjéből is vágjunk bele egy keveset), és pároljuk üvegesre (12-15 perc). Keverjük bele a fehérrépát, a tököt, a burgonyát és a csirkealaplevet. Sózzuk, borsozzuk. Fedjük le és lassú tűzön főzzük további 40 percig vagy ameddig a zöldségek meg nem puhulnak.
Vegyük le a tűzről, várjuk meg, amíg kicsit kihűl, majd turmixoljuk össze az egészet. Tegyük vissza a tűzhelyre, hevítsük fel kissé, majd engedjük fel a tejjel (tejszínnel). Végül adjunk hozzá csipetnyi szerecsendiót.
Tálaláskor szórjuk meg egy kis finomra vágott petrezselyemmel.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|