ELKÉSZÍTÉSE:
A sütőt melegítsük elő 120ºC-ra. A burgonyát hámozzuk meg, és vágjuk vékony, 2-3 mm-es szeletekre – használhatunk hozzá zöldségszeletelőt is. Vajazzunk ki egy tepsit vagy ovális kerámiatálat, és a burgonyaszeleteket rakjuk le benne úgy, hogy kissé fedjék egymást, mint a tetőcserepek. Minden réteget enyhén fűszerezzünk és sózzunk. Fontos, hogy a rétegek ne legyenek néhány cm-nél magasabbak, így a burgonya teljesen meg tud puhulni, és a teteje sem ég oda.
A vajat kis lángon olvasszuk fel, adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, a tejet és a tejszínt, és forraljuk össze. Sózzuk és ízesítsük a fűszerekkel, majd öntsük a burgonyára úgy, hogy teljesen ellepje. A tetejét szórjuk meg sajttal, és két óra alatt süssük meg.
TIPPEK:
Melegebb sütőben gyorsabban is elkészülhet, ekkor azonban a sütés elejére fedjük le a tepsit alufóliával.
2,5-3 óra
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|