2024. Szeptember 16. hétfő

Kiemelt téma: Nyári egészség

A nyár a napsütésről, pihenésről és strandolásról szól, de sajnos a melegebb hónapokban megnövekszik a húgyúti fertőzések kockázata is. A meleg időjárás és a nyári szokások, mint a hosszú ideig viselt nedves fürdőruha vagy a nyilvános vizekben való úszás, kedveznek a baktériumok elszaporodásának, amelyek könnyen húgyúti fertőzést okozhatnak. Ön is hajlamos rá?


BŐVEBBEN


hepatitis, fertőzés
Fertőző betegségek nem csak távoli, egzotikus országokban, hanem akár keleti vagy déli szomszédainknál, és a mediterrán országokban is fenyegethetik az utazót. Ezek közül leggyakrabban a hepatitis A- és B-vírus fertőznek. Védőoltásokkal és és néhány szabály betartásával azonban védekezhetünk ellenük.
BŐVEBBEN


 A nyári hónapokban nem csak a bőrünket, hanem a szemünket is óvnunk kell a káros napsugaraktól. De a UV ártalmai mellett a nyaralás ideje alatt még számos olyan helyzetre érdemes felkészülnünk, ami a szemünk egészségét veszélyezteti.

BŐVEBBEN


Hartmann nyaralás teser

Apróbb sérülések a nyaralás során is előfordulnak. Ezekkel a többnyire nem kell orvoshoz fordulni, de ahhoz, hogy minél kisebb heggel, minél zavartalanabbul gyógyuljanak, a legfontosabb sebellátási teendőket otthon is el kell végezni.


BŐVEBBEN







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés