2024. Április 27. szombat

Kiemelt téma: Érbetegségek

Venoprotep visszér

 Bizony, itt nem csak egy esztétikai problémáról van szó, fontos, hogy komolyan vegyük. Különösen a középkorú és idősebb nőket érintő betegség, de előfordulhat nemtől és kortól függetlenül bárkinél. Mára a teljes lakosság 20-40%-át érintő probléma. Ugyan nem gyógyítható teljes mértékben, de megfelelő odafigyeléssel és kezeléssel a súlyos a szövődmények megelőzhetőek. 


BŐVEBBEN


Van, amiről beszélni kell! Mindent az aranyeres krízisről

Egy roppant kellemetlen probléma, ami sokakat kísért a hétköznapokban. Legyen szó mozgási-,ülési-, vagy székelési nehézségről, egy biztos megkeseríti a mindennapokat! Számtalan okai lehetnek a kialakulásának, igen gyorsan jön, ám megfelelő kezelés nélkül gyötrelmesen lassan múlik el.


BŐVEBBEN


Öt leggyakrabban előforduló tünet, ami aranyérre utal!

 Gyakori, fájdalmat még nem okozó vérzés székletürítés közben, amelynek látható jele a véres WC kagyló és WC papír. Első látásra ijesztő lehet!


BŐVEBBEN


Tények és tévhitek az aranyérről

Aranyérrel igen sokan küzdenek, mégis keveset beszélnek róla. A legtöbb ember tisztában van a tüneteivel, viszont kialakulásának okairól és kezeléséről több tévhit is kering.


BŐVEBBEN


Fájdalmas visszér vagy trombózis?

 A nyári nagy hőség a visszerekkel rendelkezőknek igen kedvezőtlen, hiszen ekkor a panaszok súlyosbodhatnak és a fájdalom akár jelentős méreteket is ölthet. Viszont honnan lehet tudni, hogy a visszerek a probléma okozói, vagy inkább mélyvénás trombózis? A kérdést prof. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája válaszolja meg.


BŐVEBBEN







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés