Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Selymes édesburgonya-püré



th_edesburgonya_pure.jpg [1]Hozzávalók:
1 kg édesburgonya
1 dl tejszín
1 dl tej
7 dkg vaj
só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A fóliába csomagolt, villával megszurkált édesburgonyát sütőlapon süssük puhára (45-60 perc), vagy sütőben süssük addig, amíg már könnyen át tudjuk szúrni egy hústűvel. Ha elkészült, hámozzuk meg és villával vagy turmixgépben törjük péppé. A pépesítés közben fokozatosan adjuk hozzá a tejet, a tejszínt, majd a vajat is. Keverjük egészen selymesre.
Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Egy kis szerecsendióval vagy fokhagymával karakteresebbé tehetjük.


Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/edesburgonya_pure