Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Gyömbéres-fokhagymás padlizsánkrém



th_padlizsankrem.jpg [1]Hozzávalók:
2 közepes méretű padlizsán, hosszában kettévágva
1 ek. olívaolaj
1 ek. finomra vágott fokhagyma
1 tk. őrölt kömény
1/4 csésze finomra vágott piros amerikai paprika
1/4 csésze frissen vágott petrezselyem
1 ek. frissen reszelt gyömbér
néhány szelet friss pirítós
Elkészítés:

Vágott felükkel lefelé helyezzük előmelegített sütőbe az olajjal megkent, félbevágott padlizsánszeleteket. Süssük őket kb. 50 percig, míg meg nem puhulnak. Kihűlés után a zöldség húsát kanalazzuk ki a héjából és vágjuk finomra.

A maradék olajban hevítsük fel, majd süssük benne a fokhagymát kb. fél percig. Adjuk hozzá a köményt, a padlizsánt, a paprikát, a petrezselymet és a gyömbért. Vegyük takaréklángra és főzzük további 5-6 percig, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hidegen, friss pirítóssal, vékonyra szeletelt paradicsommal szervírozzuk.

 


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/padlizsankrem