[1]Hozzávalók:
2 közepes méretű padlizsán, hosszában kettévágva
1 ek. olívaolaj
1 ek. finomra vágott fokhagyma
1 tk. őrölt kömény
1/4 csésze finomra vágott piros amerikai paprika
1/4 csésze frissen vágott petrezselyem
1 ek. frissen reszelt gyömbér
néhány szelet friss pirítós
Elkészítés:
Vágott felükkel lefelé helyezzük előmelegített sütőbe az olajjal megkent, félbevágott padlizsánszeleteket. Süssük őket kb. 50 percig, míg meg nem puhulnak. Kihűlés után a zöldség húsát kanalazzuk ki a héjából és vágjuk finomra.
A maradék olajban hevítsük fel, majd süssük benne a fokhagymát kb. fél percig. Adjuk hozzá a köményt, a padlizsánt, a paprikát, a petrezselymet és a gyömbért. Vegyük takaréklángra és főzzük további 5-6 percig, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hidegen, friss pirítóssal, vékonyra szeletelt paradicsommal szervírozzuk.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: