Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Görög joghurtos sárgabarack



th_sargabarack.jpg [1]Hozzávalók:
250 ml hideg víz
50 g porcukor
1 rúd fahéj kisebb csipet sáfrány
1 ek. méz
12 félbevágott sárgabarack
150 g görög joghurt
50 g apróra vágott zöld pisztácia

Elkészítés:
Tegyük a vizet, a cukrot, a fahéjat, a sáfrányt, a mézet egy megfelelő méretű edénybe, és melegítsük addig, amíg a cukor fel nem olvad. Lassú tűzön főzzük további öt percig, majd merítsük bele finoman a megmosott, félbevágott sárgabarackokat. Főzzük további öt percig, vegyük le a tűzről és dobjuk ki a fahéjrudat. A sűrű joghurtot szedjük kis tálkákba, tegyünk rá egy keveset a barackokból és locsoljuk meg az édes sziruppal.
Elkészítési idő:
kb. 25 perc
Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:
A görög joghurt sűrűbb és krémesebb a nálunk kapható natúr joghurtoknál. Ha nem tudjuk beszerezni, magunk is előállíthatunk hasonló állagút: a natúr joghurtot töltsük tiszta pamutanyagba (pl. gézbe), és függesszük fel néhány órára, így a hígabb része kicsöpög belőle.
Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/themes-inter/rec/joghurt_sargabarack.htm