Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Kaviár, a fiatalság elixírje

Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

A kozmetikaipar újabb és újabb organikus elemeket vesz górcső alá, és igyekszik a szépség szolgálatába állítani. A kaviár élettani hatása évtizedek óta kutatás tárgya, például afrodiziákumként ismerjük, viszont bőrregeneráló, sejtmegújító hatására a szépségipar is felfigyelt.



A fekete kaviár a tokhalfélék ikrája, melynek az az egyik különleges tulajdonsága, hogy molekuláris felépítése megegyezik bőrünk sejtjeivel. Mi ennek a jelentősége? A szervezetünk képes azonnal beépíteni, felhasználni, szinte átalakítás nélkül, a kaviárnak pedig meglehetősen pazar az összetétele. Először is kiemelkedően magas a vitamintartalma (A-, B2-, B6-, B12-, C-, D- és E-vitaminok), a fehérjetartalomnak köszönhetően pedig a sejtek gyorsabban regenerálódnak. Találhatók benne vízmegkötő tulajdonsággal rendelkező ún. foszfolipidek, amik kifejezetten segítik a bőr hidratáltságát. Rugalmasabb, feszesebb lesz a bőr, kevesebb lesz a ránc. Ásványi anyagokban sem szűkölködik a kaviár: magnézium, kalcium, foszfor, vas, cink és szelén teszik kiváló antioxidánssá. Az ókori Perzsiában – mindenféle laboratóriumi vizsgálat nélkül is – gyógyhatást tulajdonítottak neki, Casanova pedig (a szarvasgomba mellett) az egyik leghatékonyabb vágyfokozónak tartotta. Kozmetikai felhasználása sem mai keletű, például Erzsébet osztrák császárné arcpakolásként használta, ma pedig már étrend-kiegészítőként is elérhető a kozmetikai termékek piacán. Ezen termékekbe a kaviár kivonata, mintegy „esszenciája” kerül, ami segíti a kollagénszintézist, erősíti a szöveteket, tehát hozzájárul a bőr megújulásához, így érthető a népszerűsége a 35 év felettei hölgyek körében.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ha komolyan veszed a tartós fogyást,

és a későbbiekben is egészségesen szeretnél főzni:

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

- Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetsz benne

- Füst- és szagmentes

- Mikró helyett is jó, mindent tud, amit egy mikrohullámú sütő, sőt tehetsz bele alufóliát, vagy akár tepsit is

- Megőrzi az ételek vitamintartalmát a kíméletes halogén főzési eljárásnak köszönhetően.

- Megtapasztalhatod az ételek valódi ízét, a zárt rendszerben sosem érzett ízek jönnek elő..

 

MEGNÉZEM A LÉGKEVERÉSES HALOGÉN FŐZŐKÉSZÜLÉKET >> [1]

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Tudta?

Kaviár többféle színben létezik: a vörös kaviár a lazactól származik, a rózsaszín a törpemárnáé, a sárga pedig a kecsege ikrája. A tokhalfélék ikrája pedig nem csak fekete lehet, a szürkétől a mélyfeketéig változtatja a színét. Világszerte az orosz kaviár a legismertebb, a Fekete-tengerben, az Azovi-tengerben és a Kaszpi-tengerben honos valódi tokfélék ikrájából készül. Minél nagyobb szemű a kaviár, annál drágább. A legértékesebb és a legdrágább a Kaszpi-tengeri viza, a beluga ikrája (beluga kaviár), 100 g ára 90 000–200 000 Ft között mozog. Íze finoman sós, vajas-diós, állaga krémes. Ennek is van azonban egy még luxusabb változata, mégpedig a fehér beluga kaviár, ami a világ legdrágább étele. Az albínó beluga tokhal ikrája, ami igen ritka fajta. Minél idősebb az állat – akár 60–100 éves is lehet – annál puhább, zamatosabb az ikrája.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/kaviar_fiatalsag