Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Fogyókúrák háborúja

A fogyókúrás programokat vizsgáló legtöbb kutatás azt vizsgálja, hogy melyik diétával lehet nagyobb mértékű súlycsökkenést elérni. Amerikai kutatók most arra keresték a választ, hogy melyik fogyókúra hogyan hat a szívre.

Az USA Nemzeti Egészségügyi Intézetének kutatói a célfogyás elérése utáni időszak koleszterinértékeit és más szívre jellemző tényezőket helyeztek érdeklődésük középpontjába három diétás módszert vizsgálva: Ornish- (zsírban nagyon szegény, szénhidrátban gazdag), Atkins- (szénhidrátban nagyon szegény, magas fehérjetartalmú), és South Beach-diéta (mely három szakaszban zajlik, magas fehérjetartalmú, és különbséget tesz a különféle szénhidrátok között).

_______________________________ajánló____________________________

Legyen lapos a hasa!

A legtöbb ember a hasára hízik és gyakran egy sikeres fogyókúrát követően sem tűnnek el a hasi zsírpárnák, úszógumik. Van itt valami, ami égeti a zsírt és laposítja a hasat!

Legyen lapos a hasa ezzel a finom gyógynövény koktéllal>>> [1]

___________________________________________________________________

Tizennyolc egészséges résztvevő mind a három diétát kipróbálta négyhetes turnusokban. A diétás időszakok közt négyhetes átmeneti periódust tartottak, melynek során mindenki kedve szerint étkezhetett. Az Atkins-étrend zsírtartalma 50% (napi 30 g), a South Beaché 30% (napi 14 g), míg az Ornishé 10% (napi 3 g). A résztvevők kezdeti átlagos testtömegindexe 22,6 volt (normál súlynak tekinthető a 18,5-24,9 közötti BMI).

A kutatók a diétás időszakok előtt és után mérték a koleszterinszintet és más szívbetegségre jellemző paramétereket. Minden diéta végén ellenőrizték az utolsó három nap étrendjéről szóló feljegyzéseket. Az érműködést az erek tágulásának karon történő mérésével ítélték meg.

Kiderült, hogy minél magasabb az étrend telítettzsír-tartalma, annál inkább csökken a megfelelő vérnyomás fenntartásához szükséges értágulás. Ennél a paraméternél az Atkins-diéta teljesített leggyengébben, mondta el Dr. Michael Miller, a kutatás vezetője. A szív számára a kezdeti súlyvesztést követő fenntartó fázisban az Ornish- és South Beach-diéta bizonyult jobbnak. A „rossz” koleszterinnek nevezett LDL-koleszterin szintje az Atkins-diéta hatására enyhén (8 százalékkal) emelkedett, míg a South Beach-csel 12 százalékos, az Ornish-sal 17 százalékos csökkenést sikerült elérni.

A kutatók szerint a telített zsírok bevitelét a teljes kalóriamennyiség 7 százaléka alatt kellene tartani, tehát napi 2000 kalória esetén például maximum 14 g zsír ajánlott



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/fogyokura-haboru