Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Mikor, mennyit és mit együnk a fogyókúra alatt?

Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Az optimális testsúly megőrzésének, vagy a már kialakult túlsúly leadásának alapja az egyénre szabott diéta és a rendszeres fizikai aktivitás. Számos diétát ajánlanak a testsúlyproblémákkal küzdőknek, melyek közül igen sok nélkülözi a tudományos alapokat, míg mások az egészségre kifejezetten károsnak mondhatók.



A testsúly megőrzését ún. izokalóriás étrenddel biztosíthatjuk, mely a szervezet energiaigényének megfelelően azonos energiamennyiséget tartalmaz. (Ez általában 1500-2200 kcal energiatartalmú étrendet jelent).

Testsúlycsökkentés esetén csökkentett energiabevitel mellett, fokozott fizikai aktivitással (sport) emelhetjük szervezetünk energiaigényét. (Általában nőknek napi 1000-1200 kcal, férfiaknak 1300-1500 kcal energiatartalmú étrend javasolható.)

Az ételek kalóriatartalmának kiszámításához használja kalóriatáblázatunkat! [0]

Csak a hosszútávú, jól felépített fogyókúra lehet eredményes. Figyelembe kell venni az egyéni adottságokat, és ennek alapján kell összeállítani egy hosszabb távú kúrát – lehetőleg dietetikus segítségével.

A túlsúlyos csoportba tartozók, vagyis akik BMI-je 25,0-29,9 közötti, amennyiben egyéb betegségük nincsen, diétával és gyaloglóprogrammal önállóan belekezdhetnek egy testsúlycsökkentő programba.

Elhízás, vagyis 30 feletti BMI-érték esetében az első lépés, hogy a fogyni vágyó kezelőorvosával konzultáljon a terveiről.

Számolja ki testtömegindexét a BMI-kalkulátor segítségével! [0]

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ha komolyan veszed a tartós fogyást,

és a későbbiekben is egészségesen szeretnél főzni:

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

- Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetsz benne

- Füst- és szagmentes

- Mikró helyett is jó, mindent tud, amit egy mikrohullámú sütő, sőt tehetsz bele alufóliát, vagy akár tepsit is

- Megőrzi az ételek vitamintartalmát a kíméletes halogén főzési eljárásnak köszönhetően.

- Megtapasztalhatod az ételek valódi ízét, a zárt rendszerben sosem érzett ízek jönnek elő..

 

MEGNÉZEM A LÉGKEVERÉSES HALOGÉN FŐZŐKÉSZÜLÉKET >> [1]

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Tanácsok a diéta elkezdéséhez

Naponta legalább 3x vagy 5x együnk, keveset. Reggeltől estig egyre kevesebbet. Fontos a reggeli, az uzsonna.

Lassan együnk, a falatokat jól rágjuk meg, evés közben többször igyunk. Egyszerű mennyiségi korlát, ha a korábbi adagok felét esszük meg.

A diéta során kerüljük a magas energiatartalmú ételeket, italokat. Ne igyunk alkoholtartalmú italokat, cukros üdítőket.

A zsírszegény, hozzáadott cukrot nem tartalmazó termékeket részesítsük előnyben.

A sovány húsokat (baromfi, bárány, hal) változatosan fogyasszuk. Ételkészítés során kerüljük a zsírban vagy olajban sütést, helyettük grillezést, teflon- vagy cserépedényben, sütőzacskóban, fóliában vagy kövön sütést válasszuk.

Teljes kiőrlésű búzából készült pékáru, durumlisztből készült tészták fogyasztása ajánlott.

A zöldségek és gyümölcsök fogyasztása nem csupán vitamin- és ásványianyag-tartalmuk miatt hasznos, hanem magas élelmirost-tartalmuk is kedvező élettani hatású. Csökkentik a szénhidrátok, a zsírok, a koleszterin, az epesavak felszívódását. Próbáljuk a gyümölcsöket a héjukkal együtt megenni, így még több rostot juttathatunk a szervezetünkbe.

Hazai ajánlások alapján napi 80 dkg gyümölcs elfogyasztása javasolt, ez biztosítaná egy felnőtt ember napi vitaminigényét.

(x)



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/beres_fogyokura2