Laluk 4500 (30 db)

Laluk 4500 (30 db)
Figyelem!

A megrendelt termék felhasználása előtt figyelmesen olvassa el a csomagoláson található tájékoztatót is!

Laktáz enzimet tartalmazó kapszula
Ételbe keverhető laktáz enzim
Speciális -gyógyászati célra szánt- tápszer laktáz enzim hiányos egyének részére
4500 enzim aktivitás kapszulánként

Mi a laktóz?

A laktóz vagy tejcukor egy olyan cukorfajta, amely sok élelmiszerben megtalálható. Természetes formában, legnagyobb mennyiségben a tejben és tejtermékekben (vaj, sajt, joghurt, tejszín) fordul elő. A tejtermékek a kiegyensúlyozott, teljes értékű táplálkozás fontos részei: a testet kalciummal és más ásványi anyagokkal, fehérjékkel és vitaminokkal látják el. Ezen felül a laktóz energiát szolgáltat.

Sok élelmiszer előállításánál a laktózt a készítmény tulajdonságainak javítására használják. Ez az un. rejtett laktóz olyan élelmiszerekben fordul elő, amire nem is gondolnánk, pl. kenyér, pizza, sütemények, leves porok, készételek vagy hentes-áruk.

Mi a laktóz érzékenység?

Laktóz érzékenységben a szervezet a szükségesnél kevesebb, a tejcukor bontásához szükséges laktáz enzimet termel. Ennek következtében a táplálékkal elfogyasztott laktóz nem tud teljes mennyiségében alkotóira, a szervezet folyamataihoz szükséges galaktózra és glükózra bomlani.

Ha a laktóz nem bomlik összetevőire, a bélbaktériumok hasznosítják. Eközben olyan anyagok pl. gázok keletkeznek, melyek puffadást, híg hasmenést, erős bélkorgást, esetenként fejfájást, émelygést okozhatnak. A laktáz enzim alkotórészeire bontja a tejcukrot (laktózt), ami így emészthetővé válik, tüneteket nem okoz.

Mi a Laluk 4500?

A Laluk 4500 egy olyan speciális, gyógyászati célra szánt tápszer, melynek aktív összetevője a laktáz enzim. Kiegészíti a szervezetben hiányzó, a tejcukor bontásához szükséges laktáz enzimet. A Laluk 4500 kapszulában lévő laktáz enzim segítségével nem kell lemondania a laktóz-tartalmú készítményekről.

Adagolás:

A Laluk 4500 szokásos napi adagja: 1-5 kapszula.
A laktáz enzim szükséges mennyiségét az elfogyasztani tervezett tejcukor (laktóz) és a szervezet által termelt laktáz mennyisége határozza meg. Átlagos tejcukor-érzékenység esetén egy kapszulában lévő enzim mennyiség (4500 FCC U) 10-20g tejcukrot képes lebontani. 2dl teljes tej átlagos tejcukor tartalma 10g, tehát egy kapszula enzimtartalma elégséges a lebontásához.

A Laluk 4500 kapszula tartalmát -laktóz tartalmú élelmiszer fogyasztása előtt- közvetlenül az elfogyasztásra szánt folyékony élelmiszerbe kell keverni, vagy rászórni a szilárd étel tetejére (az étel hőmérséklete ne haladja meg az 50oC-t). Rövid várakozási idő (5-10 perc) után az étel minden további nélkül fogyasztható. A laktáz enzim hőérzékeny, ezért hozzáadása után már ne melegítse az ételt 60oC fölé. A kapszulában lévő por ízetlen, az étel állagát és ízét nem befolyásolja.


Összetétel: lásd a kartonon

A kapszulatok növényi eredetű. A készítményt cukorbetegek is fogyaszthatják.
Maximális napi adag: 5 kapszula

Tápérték 1 kapszula 5 kapszula 100g
Energiatartalom: 1,9kJ/ 0,45kcal 9,5kJ/2,25kcal 1582kJ/374kcal
Fehérje 0,09g 0,45g 75,00g
Zsír 0,001g 0,005g 0,833g
Szénhidrát 0,024g 1,2g 19,992g
Laktáz aktivitás 4.500 FCC U 22.500 FCC U 3,75Mio FCC U
Nettó tömeg : 1,2g, 10 db / Nettó tömeg : 3,6g, 30 darab

Fontos figyelmeztetés:
A készítmény csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható.
A készítmény nem használható egyedüli tápanyag forrásként.
A készítményt a lejárati időn belül szabad felhasználni. A lejárati idő a bliszter szélén található mélynyomatban: nap/hónap/év.


Ellenjavallat:
A készítmény bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység. Allergia Aspergillus orizae-ra.

Száraz, hűvös helyen (max. 20oC), gyermekektől elzárva tartandó. Hűtést nem igényel.
Csomagolás: 10, 30 db kapszula/doboz

Forgalmazó:
Strathmann GmbH&Co KG
22424 Hamburg
Postfach 610425

Gyártó:
Biokirch GmbH
Bei den Kämpen 11
21220 Seevetal

Információ/bejelentés Magyarországon:
Strathmann GmbH&Co KG képviselete
Email: info@strathmann.hu
Tel: +36 1 320 2865
Fax: +36 1 320 2867

   

ára: 2 620 Ft

All rights reserved www.vital.hu 1999 - 2017 ©