In Vitro Rheudol forte reumakrém, 50 g

In Vitro Rheudol forte reumakrém, 50 g
Egészségpénztár által támogatott termék
Figyelem!

A megrendelt termék felhasználása előtt figyelmesen olvassa el a csomagoláson található tájékoztatót is!

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását felhasználási tapasztalat és szakirodalmi adatok igazolják.

Hatóanyag:
1 g vízzel lemosható krém hatóanyag tartalma: 50 mg Arnicae tinctura, 30 mg Camphora, 6 ME (kb. 0,06 mg) Apis mellifera toxin (méhméreg).
Segédanyagok. víz, glicerin, unguentum emulsificans anionicum (cetil-sztearil-alkohol, nátrium-lauril-szulfát, vazelin, folyékony paraffin), metil-paraben (konzerválószer), nátrium-hidroxid, carbopol 940, lecitin

Javallat:
A készítmény ízületi gyulladások, köszvény, isiász esetén a a gyulladás csökkentésére, valamint reumatikus izom- és ízületi fájdalmak enyhítésére alkalmazható. javasolt a fizioterápiás kezelés kiegészítésére is.

Ellenjavallt:
Az alkotórészek bármelyikével szembeni ismert allergia (méhméreg, árnika, kámfor). Ilyen esetekben a krémet vízzel a lehető leggyorsabban le kell mosni és a további kezelést fel kell függeszteni. A krém nem vihető fel nyílt sebre, hámsérült (pl. égett) bőrfelületre.

Ügyelni kell arra, hogy szembe, nyálkahártyára (szájba, orrba) ne kerüljön a krém. A reuma és egyéb ízületi betegségek, porckorong-elváltozások diagnózisának felállítása orvosi feladat; fontos a hasonló panaszokat előidéző, egyéb lehetséges okok kizárása és a rendszeres orvosi ellenőrzés.

Kisgyermekeknél nem javasolt a készítmény alkalmazása, mivel erre vonatkozó vizsgálatok nem állnak rendelkezésre.

Gyógyszer- és egyéb kölcsönhatások nem ismeretesek. Egyidejűleg más gyulladáscsökkentő krémmel együtt alkalmazni nem szabad. Amennyiben Ön más gyógyszereket is használ, kérje ki kezelőorvosa véleményét!

Mit kell megfontolni terhesség és szoptatás ideje alatt?
Ezen élethelyzetekben a készítménnyel nem végeztek vizsgálatokat. nagyobb bőrfelületek kezelése és tartós alkalmazás a terhesség és a szoptatás időtartama alatt biztonsági okokból ellenjavallt. A terhesség első harmadában a készítmény használatát nem javasoljuk.

Ajánlott adag:
A krémet kb. 1 mm vastagságban a fájdalmas testrészre, ízületre és/vagy annak környékére kell kenni, majd egyenletesen bedörzsölni. A fájdalom erősségétől és tartósságától függően a kezelés naponta 2-3 alkalommal megismételhető. Súlyosabb elváltozások esetén kúraszerűen is alkalmazható. pakolásként a hatóanyagok jobban felszívódnak. ilynekor a következőket kell tenni: a krémet vastagabban (kb. 2 mm) kell a kezelendő felületre kenni, le kell fedni vékony, tiszta vászonkendővel, majd műanyag fóliával. A fóliát fáslival, gézzel vagy újabb vászonkendővel kell lefedni. A pakolást legalább 30 percig szükséges a kezelt testrészen hagyni. A panaszok kiújulásának megelőzésére is alkalmazható.

Mellékhatások.
Ritkán a bőrön helyi túlérzékenységi reakció (allergia) kialakulhat. kámforra, metil-parabenre érzékeny egyéneknél kontakt ekcéma, méhméreg és árnika esetében bőrpír, viszketés, duzzanat előfordulhat. Ilyen esetekben a kezelést azonnal abba kell hagyni és a krémet a bőrről meleg vízzel és szappannal el kell távolítani.

A készítmény a panaszok megszűnéséig, de legfeljebb 1-2 hónapig alkalmazható.

Gyermekek elől elzárva tartandó!
   
Kiszerelés

50 g

Engedélyszám

OGYI. 307/1992.

Gyártó

In Vitro Kutató-fejlesztő Kft.

ára: 1 976 Ft

All rights reserved www.vital.hu 1999 - 2017 ©