Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Vágynövelő tapasz nőknek

Az Egyesült Királyságban hamarosan elérhető lesz az a tapasz, amely a szexuális érdeklődésüket elvesztett nőknek segít a nemi vágy visszanyerésében.



Bár ez az első, nők számára készült vágynövelő gyógyszer, a gyártó szerint az Intrinsa nevű szer nem a Viagra női megfelelője, már csak azért sem, mert kizárólag receptre írják fel olyan nők számára, akik nőgyógyászati beavatkozás miatt korai menopauzával küzdenek.

Bizonyos nőgyógyászati megbetegedések esetén a gyógyítást a teljes méheltávolítás (hiszterektómia) és a petefészek-eltávolítás jelenti. A beavatkozás hatására csökkent hormontermelés miatt a menopauza korábban jelentkezik, és csökken a nemi vágy. Utóbbiért a tesztoszteronszint csökkenése felelős, mivel a hormon a nemi vágy egyik fő befolyásolója. A tapasz alacsony, a menopauzát megelőző szintnek megfelelő dózisú tesztoszteront tartalmaz, és a hasra ragasztva egyszerűen használható.

Az Egyesült Királyságban körülbelül egymillió nőt érint a hiszterektómia miatt jelentkező korai menopauza, és harmadukat komolyan megviseli libidójuk elvesztése. A szigetországban áprilistól kapható tapasz klinikai kísérletében részt vevő nőknél a tapasz hatására a placebót kapott nőkhöz képest a nemi vágy jelentős növekedését és kielégítő szexuális aktivitást tapasztaltak, továbbá az a pszichés hatás sem elhanyagolható, hogy a szexuális vágy hiánya miatti aggodalom is megszűnt.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/libido_tapasz