[1]Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
1 kis fej hagyma
1 db sárgarépa
1 db gyökér
10 dkg zeller vagy szárzeller
0,5 dl olaj
1 ek. liszt
2 tk. szárított tárkony
só, őrölt fehérbors
5 dkg új- vagy póréhagyma
5-8 dkg Gyermelyi eperlevél
Elkészítés:
Vágjuk finomra a hagymát és az olajon fonnyasszuk meg, majd tegyük rá a kis kockákra vágott húst. Kicsit pirítsuk, majd 1 dl víz hozzáadásával pároljuk. Sózzuk meg, és amikor félig puha a hús– úgy 20 perc után – tegyük bele az apró kockákra vágott sárgarépát, gyökeret és zellert. (Ha szárzellert használunk, akkor azt később tegyük bele.) Pótoljuk a vizet és még 15 percig pároljuk. Szórjuk rá a lisztet, jól keverjük el, és öntsük fel 1,5-2 l vízzel. Amikor felforrt, tegyük bele a karikára vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk és tegyük bele a tárkonyt is. Végül szórjuk bele a tésztát, és főzzük készre.
Elkészítési idő:
1 óra
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
A tésztát külön is kilehet főzni sós vízben, és tálaláskor beletenni a levesbe.
Tanácsok: