120 g juhtúró
4 db kemény tojás
40 g zöldbab párolva
80 g céklasaláta nyersen
60 g nyers káposztasaláta
80 g párolt sárgarépa
40 g uborkasaláta
Fûszerek:
só, barnacukor
õrölt fehérbors
õrölt kömény
gyömbér, kurkuma
bazsalikom, majoránna, lestyán, tárkony
fokhagyma, vöröshagyma
almaecet
napraforgóolaj
Elkészítés:
A zöldbabot, a sárgarépát a fûszerekkel és sok vöröshagymával megpároljuk. Az uborkát alaposan megmosva, héjastól meggyaluljuk, és csak annyi sóval sózzuk le, hogy ne kelljen kinyomkodni; utána ízlés szerint barnacukorral, almaecettel, õrölt fehérborssal ízesítjük, és beleteszünk két gerezd apróra vágott fokhagymát. Cseppenthetünk rá pár csepp hidegen préselt napraforgóolajat.
A céklát csíkokra gyaluljuk vagy lereszeljük, megsózzuk, õrölt fehérborssal megszórjuk, és finomra vágott hagymakockákkal ízesítjük, ezután almaecettel meglocsoljuk. Tehetünk hozzá gyalult retket is. A nyers káposztasalátához õrölt vagy egész köménnyel sós, cukros, borecetes salátalevet adunk. A keményre fõzött tojásokat félbevágjuk, a juhtúrót összedolgozzuk a tojás sárgájával, majd visszatöltjük a tojások fehérjébe. Tálaláskor a zöldségféléket a megadott arányban körberakjuk, a töltött tojásokat közepére helyezzük. Díszíthetjük snidlinggel, paradicsommal is.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Dr. Duschanek Valéria táplálkozás-biokémikus
Tippek:
Tanácsok: