Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Zabpelyhes málnaleves



Hozzávalók:
500 g málna
400 ml joghurt
400 ml ásványvíz
200 ml gyümölcslé
30 g zabpehely
ízlés szerint méz, szegfűszeg, fahéj, só

Elkészítés:

A megmosott málna 2/3 részét összeturmixoljuk a joghurttal, gyümölcslével, zabpehellyel, mézzel és a fűszerekkel. Ezután a hígításként hozzáadott ásványvízzel is összekeverjük, majd hűtőszekrényben hűtjük.

A maradék málnaszemeket tálalás előtt adjuk hozzá.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):
253
Energia (kj):

Forrás:
Táplálkozás és tudomány (A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének hírlevele)
Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/themes-inter/rec/malnaleves.htm