[0]
Hozzávalók:50 dkg brokkoli
2 dkg vaj vagy margarin
5 db tojás
õrölt bors
õrölt fûszerkömény ízlés szerint
1 mokkáskanál gyömbér
Mártáshoz:
1 pohár tejföl
1 db tojás
1 késhegynyi szerecsendió
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A brokkolit sós vízben puhára fõzzük és leszûrjük, azután margarinnal kikent tûzálló tálba tesszük, borssal, köménnyel és gyömbérrel megszórjuk. 5 db tojást megfõzünk, szeletekre vágjuk. A brokkoliágyat keménytojás-szeletekkel betakarjuk. Egy tojást 2 dl tejföllel elkeverünk, belekeverünk egy kis reszelt sajtot és a szerecsendiót, a brokkoliágyra öntjük, és az egészet megszórjuk reszelt sajttal. A sütõbe tesszük, kb. 10 percig sütjük.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Dr. Duschanek Valéria táplálkozás-biokémikus
Tippek:
Tanácsok: