500 g burgonya, fõzve, felkockázva
1 csésze párolt, apróra vágott zöldségkeverék: répa, bab, borsó, karfiol (lehet mirelit keverék is)
1/2 csésze finomra vágott vöröshagyma
1/2 csésze növényi olaj
4 db zöld chili összevágva (ha nem bírjuk a csípõset, vágjuk ki az ereit)
1 kockacukor méretû friss, finomra reszelt gyömbér
250 g hámozott paradicsom, apróra vágva
1 tk. vörös chilipor
1 tk. fokhagymakrém elkeverve egy kiskanál finomra reszelt gyömbérrel
só
5 ek. vaj
1 tk. garam masala (indiai fûszerkeverék)
1 csokor friss korianderlevél összevágva
2 ek. citromlé citromvagy limeszeletek a körethez
4 zsemle félbevágva
Elkészítés:
Egy lábasban hevítsük fel az olajat. A finomra vágott hagymából különítsünk el 3 evõkanálnyit a körethez, majd a maradékot az olajon pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a zöld chilit, a gyömbért, a paradicsomot és 2-3 perc alatt fõzzük össze õket. Kapcsoljuk a tûzhelyet alacsonyabb hõmérsékletre és adjuk hozzá a chiliport, a zöldségeket és a burgonyát. Folyamatosan keverve fõzzük további öt percig, majd fokozatosan adjuk hozzá a gyömbéres fokhagymát és 6 evõkanál vizet. Ismét forraljuk fel, de közben ügyeljünk arra is, hogy oda ne kozmáljon. Szórjuk bele a garam masalát, a korianderleveleket, a citromlével majd vegyük le a tûzrõl.
Most következnek a zsemlék. Tegyünk egy kevés vajat rájuk, majd serpenyõben kicsit pirítsuk meg õket. A megpirult zsemléket tegyük egy kis halom finomra vágott hagyma mellé, és szedjünk egy merõkanálnyit a Pao Bhajiból. A citromszeletekbõl facsarjunk egy keveset a hagymára, és lássunk hozzá.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
A korianderlevél pótolható friss petrezselyemzölddel is.
Tanácsok: