Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Paradicsomleves tört búzával



paralev1 [0]
Hozzávalók:
2 nagy érett paradicsom
1 kisebb cukkini
1 evõkanál olívaolaj
1 liter tyúkhúsalaplé (leveskockából is készíthetjük)
100 g tört búza (derce)
2 teáskanál szárított mentalevél (morzsolt)
2 pitakenyér
1 újhagyma

Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, megtisztítjuk, megszárítjuk és vékony hasábokra vágjuk. Az olajat közepes hőfokon felmelegítjük, majd a cukkinit 2 percig pároljuk benne. Beletesszük a tört búzát és jól összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az alaplevet és a mentalevelet, erõs lángon felfõzzük, majd csökkentjük a hőfokot, és a levest lefedve 5 percig csendesen forraljuk.

A paradicsomot megmossuk, megszárítjuk, meghámozzuk, összedaraboljuk és belerakjuk a levesbe. Ismét lefedjük az edényt, majd újra 5 percig gyenge lángon főzzük.

Ezalatt a pitakenyeret megpirítjuk és 6-6 háromszögre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és hosszában vékony csíkokra szeljük. A levest tányérokba merjük, hagymacsíkokat szórunk a tetejére, és a kenyérrel együtt rögtön tálaljuk.

Személyenként körülbelül 13 g fehérjét, 4 g zsírt, és 93 g szénhidrátot tartalmaz.


Elkészítési idő:
kb. 30 perc
Energia (kcal):
398
Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/themes-inter/rec/paradleves1.htm